Home Shop Flowers Bloomin' Blog Find Florists About FSN Contact FSN Florists Only!
Find Your Local Florist:
Home Shop Flowers Bloomin' Blog Find Florists About FSN Contact FSN Florists Only!

Test Your Knowledge With This Flowers Quiz!

I admit that I was a Quiz Bowl junkie in school and have always been a trivia nut. Reaching 24 years of age this month, I’m relatively fresh to the floral industry. To try to boost my own knowledge of the history of the floral industry, I’ve created this little flowers quiz. It may not get you up to Jeopardy level, but it’s a fun way to spend a few minutes. Don’t forget to log in to the Bloomin’ Blog and let us know how you fared!

The Flower Shop Network Floral Industry Trivia Quiz

(1) What does “S.A.F.” stand for?

(a)    Society for Advanced Floristry
(b)    Society of American Florists
(c)    Special American Florists
(d)    Social American Florists

(2) What is the most popular cut flower?

(a)    Carnation
(b)    Daisy
(c)    Chrysanthemum
(d)    Rose

(3) Which guest writer for FlowerShopNetwork.com wrote the famous Flower Shop Mystery series?

(a)    Kate Collins
(b)    Kate Costas
(c)    Kate Winslet
(d)    Kate Heigl

(4) Which word from the French “boschet” was introduced to English by Lady Mary Montague in 1716?

(a)    Bouvardia
(b)    Bouquet
(c)    Boutonniere
(d)    Basket

(5) What is the most commonly preserved arrangement of flowers?

(a)    Vase Arrangements
(b)    Wedding Bouquets
(c)    Groom’s Boutonniere
(d)    Prom Corsages

(6) What does “A.I.F.D.” stand for?

(a)    American Institute of Floral Design
(b)    American Insurance for Floral Designers
(c)    American Institute of Floral Designers
(d)    Accreditation In Floral Design

(7) To what nitrogen/phosphorus/potassium (N-P-K) ratio does “balanced liquid fertilizer” refer?

(a)    30-20-10
(b)    20-30-10
(c)    20-20-20
(d)    10-30-20

(8) The word “manure” is derived from which language’s expression for manual meaning “of or belonging to the hand”?

(a)    French
(b)    German
(c)    Latin
(d)    Spanish

(9) The translation of the French words “fleur de lis” literally refers to which stylized flower?

(a)    Lily
(b)    Laurel
(c)    Daisy
(d)    Lilac

(10) Which style of design was originally used by upper class members to show their opulence and wealth?

(a)    Flemish
(b)    Victorian
(c)    English Garden
(d)    American Colonial

(11) In classic literature, which novel holds a reference to the fleur de lis as a symbol used for branding criminals?

(a)    The Hunchback of Notre Dame by Victor Hugo
(b)    Les Miserables by Victor Hugo
(c)    The Three Musketeers by Alexandre Dumas
(d)    Madame Bovary by Gustave Flaubert

Answers: 1. B      2. D     3.A     4.B     5.B     6.C     7.C     8.A     9.A     10.B     11.C

Special thanks to: The Society of American Florists, The American Institute of Floral DesignersDictionary.com, and Kate Collins.

Speak Your Mind

Connect with Facebook